El món del SEO es mou per “modes”, especialment el SEO hispà, que va a remolc de l’anglès, i una d’aquestes últimes modes són les PBN, xarxes de blogs que es fan a partir de dominis expirats.
Aquests dominis expirats s’usen per muntar blogs, en els quals es col·loquen els enllaços de les pàgines que es volen posicionar, alguna cosa que fins ara semblava estar funcionant molt bé.

Canvis a partir de l’un de febrer

Les PBN han anat funcionant molt bé, però el dia un de febrer Google va fer canvis en el seu algorisme, canvis que sembla que han afectat a aquells SEO que basen la seva estratègia en les PBN.
De fet, a tot el món hi ha articles que parlen sobre aquest canvi del cercador i SEO que estan mostrant canvis en les posicions de les seves pàgines, aquelles que havien posicionat a força de PBN.
Podem dir que el món del SEO està bastant regirat, perquè les PBN són molt cares de crear i encara més cares de mantenir, la qual cosa significa que una caiguda d’aquestes xarxes significaria pèrdues enormes per a moltes persones.

No hi ha unanimitat sobre el futur de les PBN

Com he dit abans, al món dels SEO hi ha ara mateix bastant debat, doncs no hi ha unanimitat sobre si aquests canvis en l’algorisme de debò estan afectant a les PBN o no.
Hi ha qui diu que això és la fi, o almenys el principi de la fi, mentre que uns altres diuen que el canvi d’algorisme només ha afectat a les PBN més chapuceras, aquelles en les quals els seus amos no s’han molestat a ocultar els seus rastres o que són de molt mala qualitat, fetes a partir de dominis amb molt spam, sense articles suficients, amb molts enllaços sortints, etc.

Què opino sobre el futur de les PBN?

Jo crec que el futur de les PBN tal com les coneixem és bastant negre. Google és especialista en algorismes, de manera que al final caçarà totes les PBN, cometem o no errors a l’hora de crear-les.
Les PBN van a seguir funcionant, però no com ho fan ara mateix, sinó amb molt més treball. Això significa que es va acabar comprar un domini expirat, ficar-li cinc articles i treure enllaços des d’ell.
Crec que la PBN seguirà tenint força, però sempre que tingui contingut de qualitat, visites i una bona resposta d’usuari, la qual cosa vol dir que haurem de crear blogs igual que els que usem per monetizar, potser amb menys qualitat, però blogs de qualitat al cap i a la fi.
Algun dirà que això no és una PBN, i potser tingui raó, però sembla que és el que Google vol i ja sabem qui mana al món del SEO.
The following two tabs change content below.

cmvillalonga

Sóc Cristian, un expert en infoproductos que embeno a través de diverses plataformes. Em centro sobretot en el màrqueting online, un camp que conec bé i en el qual ja estic posicionat com a expert. Gràcies a aquests infoproductos porto una vida relaxada, sent el meu propi cap i amb un bon sou, un somni fet realitat gràcies a Internet.